Partner in duurzame schoonmaakoplossingen

Hijman vindt het belangrijk om ook in de toekomst dé partner van schoonmaakbedrijven te blijven. Om bij te dragen aan een gezonde planeet zijn we elke dag bezig om te kijken hoe we duurzamer kunnen werken.

Dat doen we met de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) van de Verenigde Naties in ons hoofd als ultieme einddoel. Hijman zal binnen het beleid en de keuze voor leveranciers en ons assortiment altijd de SDG’s in gedachten houden. We zijn ook met gepaste trots in het bezit van het ISO-milieucertificaat 14001-2015.

Schoonmaken met duurzame producten

Hijman vindt verantwoord schoonmaken belangrijk. Dit vertaalt zich in ons inkoopbeleid. Duurzaamheid is een belangrijke factor binnen de selectiecriteria voor (nieuwe) leveranciers en producten. Wij werken samen met leveranciers zoals Werner & Mertz, I-team, Vileda, Wecovi en Wepa die dezelfde duurzame visie delen. Zo kunnen we een breed assortiment gecertificeerde schoonmaakartikelen aanbieden die het milieu minder belasten. We willen dat het voor onze klanten mogelijk is om op een zo duurzaam mogelijke manier elke schoonmaakklus aan te pakken.

“We willen dat het voor onze klanten mogelijk is om op een zo duurzaam mogelijke manier elke schoonmaakklus aan te pakken.”

Het belang van recycling

Om samen te werken aan een schonere wereld zorgt Hijman dat diverse afvalstoffen uiteindelijk weer grondstof voor een nieuw product kunnen worden. Dat maken wij voor onze klanten zo makkelijk mogelijk. Waar we leveren nemen we een aantal afvalstromen weer mee terug. Plastic flessen worden omgetoverd tot nieuwe flessen en oude machines krijgen een tweede leven door het hergebruik van onderdelen. Versleten kleding wordt weer gebruikt als poetslappen en oude schoenen zijn de basis van nieuwe. Hijman biedt verschillende op maat gemaakte oplossingen om je afval makkelijk te scheiden.

Hijman omarmt groene stroom en elektrisch vervoer

Een schonere planeet gaat verder dan recyclen en het gebruiken van ecologische producten. Hijman kijkt kritisch hoe we ook onze bedrijfsvoering en ons pand de komende jaren steeds verder kunnen verduurzamen. Groene stroom, 300 zonnepanelen en het volledig verduurzamen van ons wagenpark staan hoog op de agenda voor de komende jaren.

Hijman-nieuws

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en de nieuwste innovaties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.