Hijman is met veel trots Business Angel geworden van de Plastic Soup Foundation.

Wat is een Business Angel?

Dit zijn bedrijven die achter de missie van Plastic Soup Foundation staan: een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van rivieren, zeeën en oceanen met plastics en actief voorkomen dat in de toekomst nog meer plastic in het milieu terechtkomt.

Business Angels voeren een actief beleid tot vermindering van het gebruik van (single use) plastic en proberen lekkage naar het milieu te voorkomen. Een Business Angel ondersteunt de Plastic Soup Foundation financieel met een jaarlijkse bijdrage. 

Waarom Hijman Angel is geworden:

Hoe groot is de plasticvervuiling? Hoeveel plastic ligt er in zee? En hoeveel wordt er eigenlijk gerecycled? Allemaal vragen waarop de antwoorden niet zo eenvoudig te geven zijn. We zijn ons namelijk nog maar een jaar of 25 bewust van het verschijnsel ‘plasticsoep’. Langzamerhand druppelen de antwoorden binnen van de honderden wetenschappers overal ter wereld die grip proberen te krijgen op zowel de omvang als de gevolgen van deze problematiek.

Verreweg het meeste plastic, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Althans, in Europa.  Dit geldt vermoedelijk ook voor de rest van de wereld. Hier valt dan ook de meeste milieuwinst te behalen als we ons plasticgebruik willen terugdringen. 

Verpakkingen worden in onze branche vaak eenmalig gebruikt en in de meeste gevallen na gebruik weggegooid. Hijman heeft daarom Plastic4Us opgericht. Plastic4Us is een ophaal en recycle service voor plastic. Denk hierbij aan kunststofverpakkingen zoals lege jerrycans of lege flacons. Hierin werkt Hijman samen met de Recycle Factory. Ze zorgen ervoor dat er weer nieuwe flacons van het ingezamelde plastic ontstaan nadat het plastic is vermalen tot granulaat.

Meer informatie of wilt u deel uitmaken van Plastic4Us? kijk dan op www.plastic4us.nl

 

Vragen of advies?

Vragen, advies of klachten?

Chat met Dorine of Femke. Of neem contact op via: [email protected] of 020 665 95 01.

De chat is beschikbaar van ma t/m vr van 08.00 tot 17.00 uur.