Welkom bij Hijman Schoonmaakartikelen BV

" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="Duurzame inzetbaarheid" width="300" />

“Je kunt een bedrijf niet laten groeien, je kan alleen mensen laten groeien die bedrijven doen groeien.”
Tex Gunning – Akzo Nobel

Gezondheid

Een gezonde werknemer is een gelukkige werknemer. Uiteraard komt er meer kijken bij geluk, maar we weten allemaal dat gezondheid het belangrijkste ‘goed’ is. Hijman is zuinig op zijn mensen en heeft duurzame inzetbaarheid van zijn mensen continu op de agenda. We kijken of we de mensen in het magazijn kunnen ontlasten door een training ‘Duwen en Trekken’ te organiseren. En we informeren over RSI om klachten voor te blijven. 

Tweemaal per week wordt er bij Hijman vers fruit bezorgd. Het aanbieden van fruit is natuurlijk lekker, maar we proberen ook op deze manier het gezondheidsbewustzijn van onze werknemers te stimuleren. 

Een aantal medewerkers sport zelfs elke week met elkaar, gezond en ook nog goed voor het teamgevoel!

Op die manier proberen we ook ons ziekteverzuim in de hand te houden. En wij kunnen met trots zeggen dat dit zijn vruchten afwerpt.

Werkplezier

Elke dag met plezier naar je werk gaan, laten we eerlijk zijn, dat is misschien wel het meest belangrijk. Natuurlijk arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, laten ons echt niet koud. Maar het weegt niet op tegen werkplezier. In de ideale situatie zijn beiden in balans, daar streven we naar bij Hijman.

Bij Hijman werken wij hard aan een ‘open cultuur’. Medewerkers denken mee met onze organisatie en vinden een luisterend oor binnen Hijman. In de DNA van Hijman zit ook zeker onze Amsterdamse humor, niet onbelangrijk binnen ons bedrijf. Lachen is immers gezond!

 

Ook werken bij Hijman? Kijk even bij de vacatures of stuur ons een open sollicitatie!