Welkom bij Hijman Schoonmaakartikelen BV

   

 

Zuinig op onze mensen!

 

 

 

  Hijman is zuinig op zijn mensen, daarom gaan wij voor 'Duurzame inzetbaarheid'.  • Gezondheid van onze medewerkers

  • Ontwikkeling en groei

  • Betrokken medewerkers

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

  • Werkplezier bij onze mensen


  

Mens

Medewerkers voorop

'Klanten gaan niet voor. 

Medewerkers komen op de eerste plaats.
Als u goed voor uw medewerkers zorgt,
zorgen de medewerkers voor uw klanten.'

- Richard Branson

 

In de kernwaarden van Hijman ziet u het terug: onze mensen zijn belangrijk. Werkplezier, respect, continuïteit en oog voor mens en milieu, zijn van groot belang binnen ons bedrijf. Dat klinkt mooi, maar hoe brengen wij dit in de praktijk? We vertellen het u graag.

Uiteraard bestaat Hijman door zijn klanten, u en alle anderen. Echter, wij beseffen ons ook dat ons bedrijf niet kan draaien zonder gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Want als onze medewerkers tevreden zijn, zullen zij ook onze klanten tevreden maken. Want iemand die gemotiveerd is, doet graag een stapje extra, is onze ervaring.

Bij Hijman is er ruimte voor de medewerkers. Zij krijgen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door opleidingen en trainingen. Daarnaast houden we regelmatig tevredenheidsonderzoeken onder onze medewerkers. Zij weten immers wat er speelt op onze werkvloer en kunnen als geen ander vertellen wat er beter kan.

Wij zorgen voor ons personeel door goede arbeidsvoorwaarden aan te bieden, goede arbeidsomstandigheden te creëren en altijd in gesprek te blijven over wat onze mensen ‘beweegt’. Hijman is een familiebedrijf en beschouwt de medewerkers ook als familie. Dat is terug te zien aan het aantal mensen dat hier al meer dan 10 jaar in dienst is. Ook onze klanten waarderen dit, gezien het aantal klanten dat al meer dan 25 jaar klant is bij Hijman.

Duurzame inzetbaarheid

Omdat Hijman zich graag langdurig aan medewerkers verbindt, hechten wij veel belang aan ‘Duurzame inzetbaarheid’. Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven. Kortgezegd zorgen wij ervoor dat onze mensen goed inzetbaar blijven.

In 2012 heeft de Rijksoverheid het Manifest ‘Duurzame inzetbaarheid’ gemaakt. In dit manifest worden 5 succesfactoren aangegeven:

• Betrokkenheid
• Gezondheid
• Goede organisatie van het werk
• APK (Periodiek onderzoek medewerkers)

Daarnaast zijn er 3 thema’s van duurzame inzetbaarheid die wij hanteren:

• Het maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
• Het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers;
• Het bevorderen van gezond en veilig werken.

Al deze speerpunten zetten wij in om duurzame inzetbaarheid te stimuleren. In 2015 ontvingen wij voor het project “Hijman en Duurzame inzetbaarheid” van Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie (EU) subsidie om ons hierin te ondersteunen.

“Je kunt een bedrijf niet laten groeien, je kan alleen mensen laten groeien die bedrijven doen groeien.”
Tex Gunning – Akzo Nobel

Gezondheid

Een gezonde werknemer is een gelukkige werknemer. Uiteraard komt er meer kijken bij geluk, maar we weten allemaal dat gezondheid het belangrijkste ‘goed’ is. Hijman is zuinig op zijn mensen en heeft duurzame inzetbaarheid van zijn mensen continu op de agenda. We kijken of we de mensen in het magazijn kunnen ontlasten door een training ‘Duwen en Trekken’ te organiseren. En we informeren over RSI om klachten voor te blijven. 

Tweemaal per week wordt er bij Hijman vers fruit bezorgd. Het aanbieden van fruit is natuurlijk lekker, maar we proberen ook op deze manier het gezondheidsbewustzijn van onze werknemers te stimuleren. 

Een aantal medewerkers sport zelfs elke week met elkaar, gezond en ook nog goed voor het teamgevoel!

Op die manier proberen we ook ons ziekteverzuim in de hand te houden. En wij kunnen met trots zeggen dat dit zijn vruchten afwerpt.

Werkplezier

Elke dag met plezier naar je werk gaan, laten we eerlijk zijn, dat is misschien wel het meest belangrijk. Natuurlijk arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, laten ons echt niet koud. Maar het weegt niet op tegen werkplezier. In de ideale situatie zijn beiden in balans, daar streven we naar bij Hijman.

Bij Hijman werken wij hard aan een ‘open cultuur’. Medewerkers denken mee met onze organisatie en vinden een luisterend oor binnen Hijman. In de DNA van Hijman zit ook zeker onze Amsterdamse humor, niet onbelangrijk binnen ons bedrijf. Lachen is immers gezond!

 

Ook werken bij Hijman? Kijk even bij de vacatures of stuur ons een open sollicitatie!