Welkom bij Hijman Schoonmaakartikelen BV

 

                            
   

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO, je hoort het tegenwoordig steeds vaker, maar wat betekent het eigenlijk? MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook wel duurzaam ondernemen genoemd. Ondernemen met oog voor mens, maatschappij en milieu.

Hijman is sinds 2012 in het bezit van het MVO certificaat dat gebaseerd is op de MVO Wijzer.

Dat klinkt mooi, maar wat houdt dat in de praktijk in? En hoe geeft Hijman vorm aan MVO? Dat vertellen wij u graag!

Wat is MVO?

MVO wordt ook wel weergegeven met de drie P’s. Profit (economische winst), People (mensen) en Planet (milieu). Het uitgangspunt is dat er balans is tussen deze drie P’s. Niet alleen denken aan winst, maar ook bewust omgaan met de mensen en onze planeet. Dat betekent dat er gekeken wordt naar alle processen binnen het bedrijf en er afwegingen worden gemaakt tussen de verschillende economische en maatschappelijke effecten van deze processen. Hierbij is de invloed van de stakeholders (belanghebbenden) van groot belang. De belanghebbenden zijn de medewerkers en klanten van het bedrijf, maar ook de omwonenden, leveranciers, investeerders en de maatschappij in algemene zin.

 

Samen zorgen voor een betere toekomst!

 

Waarom MVO?

Omdat wij het belangrijk vinden. Simpel, maar zo is het. Wij zorgen voor een betere toekomst door ons bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die wij hebben als het gaat om het zorgen voor onze wereld. En die verantwoordelijkheid is aan ons allemaal. Bovendien zorgt MVO voor betere prestaties van mensen, middelen en materialen.

MVO bij Hijman

Ook bij Hijman zijn wij alle dagen bewust bezig met MVO. Dat medewerkers belangrijk zijn voor de onderneming en dat ze zorgen voor succes, weet iedereen. Maar zorgen dat je medewerkers goed gemotiveerd en gezond bij je blijven werken, hoe pakken we dat aan bij Hijman? Dit is een continu proces waarvan wij het belang inzien en wij u graag over vertellen:

• Hijman gebruikt alleen groene stroom;
• Hijman zorgt voor gescheiden afvalinzameling;
• Hijman schenkt tijdens kerst jaarlijks een bedrag aan goede doelen;
• Hijman hanteert een diversiteitsbeleid als het gaat om het aannemen van personeel;
• Hijman heeft een officiële klachtenprocedure;
• Hijman zorgt wekelijks voor fruit op de werkplek;
• Hijman biedt iedere medewerker de mogelijkheid tot zelfontplooiing en bewustzijn;
• Hijman biedt een beter pakket aan arbeidsvoorwaarden dan derden in dezelfde branche;
• Op dit moment bestaat het assortiment van Hijman voor 20% uit milieuvriendelijke producten, de doelstelling is dat dit in 2020 uitgegroeid zal zijn tot 25%;

Ook bij Hijman streven wij naar Duurzame Inzetbaarheid van onze mensen. 

Meer weten over MVO in het algemeen of over Hijman en MVO? Wij horen het graag! Neem contact op met Roland Wink of bel ons: 020-6659501.