Welkom bij Hijman Schoonmaakartikelen BV

          
       

  

NEN keuring

Hijman voor al uw NEN keuringen!

De keurmeesters van Hijman zijn bevoegd om onderstaande keuringen uit te voeren:

Ladders en trappen - NEN2484
Machines (b.v. stofzuigers) - NEN3140
Valbeveiligingen - NEN360/361/365
Rolsteigers – NEN1004

Al uw voordelen op een rijtje:

• Alle soorten keuringen door één partij, dus één aanspreekpunt;
• Op locatie of bij Hijman, u kiest wat u het beste uitkomt;
• U biedt uw medewerkers de mogelijkheid om veilig en verantwoord te werken;
• U voorkomt problemen met verzekeringen;
• U ontvangt hulp bij een eventuele risico-inventarisatie;
• Deskundig advies over het onderhoud van uw materieel;
• Wij voorzien uw materiaal van keuringsstickers;
• Bij een Arbo-controle kunt u de officiële NEN certificaten laten zien;
• U krijgt automatisch bericht wanneer uw arbeidsmiddelen aan herkeuring toe zijn, u hoeft hier zelf niets voor te doen!

Waarom NEN keuring?

Ieder jaar is het verplicht uw (elektrische) arbeidsmiddelen en gereedschappen te laten keuren. Dat is vastgelegd in de Europese norm EN50110 (1996) die verder is aangevuld met de Nederlandse NEN normen. Zo is ook de veiligheid van arbeidsmiddelen bepaald in de Arbowet. In artikel 3 staat dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor de 'veiligheid, gezondheid en het welzijn in verband met arbeid'. De NEN normen sluiten daarop aan met de eis dat arbeidsmiddelen met passende regelmaat geïnspecteerd moeten worden. Door visuele controle en eventueel controle door meting. Bij Hijman Schoonmaakartikelen vindt u deskundige keurmeesters, die u graag verder helpen met een verantwoorde keuring, scherpe tarieven en goede adviezen.

NEN Keurmeester

Alleen gecertificeerde inspecteurs mogen NEN keuringen uitvoeren. Onze deskundige keurmeesters zijn uitgebreid opgeleid en beschikken over de benodigde kennis en speciale apparatuur.

NEN Keuringsstickers 

Op NEN keuringsstickers staat de datum van (her)keuring. U bent niet verplicht keuringsstickers te gebruiken, zolang u maar een rapport kunt tonen waarop staat wanneer een arbeidsmiddel is gekeurd. Met de datum van herkeuring is het voor iedereen duidelijk tot wanneer het apparaat of gereedschap veilig gebruikt kan worden.

NEN Certificaat 

Na de keuring ontvangt u een NEN keuringscertificaat waarmee u kunt aantonen dat u gecontroleerde en gecertificeerde 'veilige' arbeidsmiddelen ter beschikking stelt aan uw medewerkers. Wel zo'n prettig idee voor u en uw werknemers. Bovendien voorkomt u problemen tijdens een eventuele Arbo-inspectie.

Meer weten? Of direct een afspraak maken voor een keuring? Neem contact op met onze Service-afdeling via de mail of bel: 020-6659501.