Duurzaam ondernemen

 1. Circulair
  schoonmaken

  De circulaire cyclus bestaat uit zeven pijlers.
  Klik op de pijler om te zien wat Hijman
  daarin doet.

 2. 1. Herzie en beperk

  Herzie en beperk

 3. 2. Herontwerp

  Herontwerp

 4. 3. Hergebruik

  Hergebruik

 5. 4. Reparatie
  en revisie

  Reparatie
  en revisie

 6. 5. Recycling

  Recycling

 7. 6. Herwin

  Herwin

 8. 7. Dump

  Dump

 9. 1. Herzie en beperk

 10. 2. Herontwerp

 11. 3. Hergebruik

 12. 4. Reparatie
  en revisie

 13. 5. Recycling

 14. 6. Herwin

 15. 7. Dump

Hijman duurzaam

Aandacht voor een schone planeet Het leveren van goede service en producten is één ding. Maar Hijman voelt zich ook verantwoordelijk voor mens, milieu en maatschappij. We zijn niet voor niets in het bezit van het ISO milieucertificaat 14001-2015. En waar we ons steentje kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, doen we dat.

Duurzaam ondernemen is wat we doen; een 100% circulair proces de ambitie. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met onze leveranciers en klanten. En proberen we voortdurend toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten en hún klanten. Bijvoorbeeld zo:

 • Met onze gecertificeerde en ecologische schoonmaakartikelen belasten we het milieu minder;
 • Dankzij onze retourname en recycling produceren we minder afval;
 • Door onze zuinige machines en slimme schoonmaakoplossingen gebruiken we minder grondstoffen.
Duurzaam ondernemen: hoe doen we dat concreet?
 • We gebruiken alleen groene stroom;
 • We zorgen voor gescheiden afvalinzameling;
 • We kopen duurzaam in;
 • We schenken jaarlijks aan goede doelen;
 • We hanteren een diversiteitsbeleid bij het aannemen van personeel;
 • Ons assortiment bestaat voor ongeveer 25% uit milieuvriendelijke producten, zoals de C2C-producten (herkenbaar aan de groene H in de afbeelding van het product)
 • We maken ons hard voor de duurzame inzetbaarheid van onze mensen, onder andere door trainingen aan te bieden, te zorgen voor een prettige sfeer op het werk, en ze een stem te geven.
Maar we zijn nog niet tevreden. We willen nog veel meer initiatieven oppakken, en nog nauwer samenwerken met onze leveranciers en klanten. Zodat we een 100% circulair proces krijgen, waarin we niets hoeven weg te gooien en elke grondstof wordt hergebruikt.

Circulair schoonmaken Een circulaire economie: in 2050 moet het zo ver zijn. Het bedrijfsleven en de overheid werken er hard aan om dat te bereiken. Bij een circulair proces is er een gesloten cyclus van productie, gebruik en hergebruik. Elke fase is helemaal duurzaam. Oftewel: elke grondstof, elk materiaal, wordt volledig hergebruikt zónder dat het zijn waarde verliest. Dat vraagt om een nauwe samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker.

De circulaire cyclus bestaat uit zeven pijlers. Dit is wat Hijman in elke pijler doet: * INFOGRAPHIC *

 

Hijman helpt

Goede doelen Hijman zet zich graag in voor Goede Doelen. Mooie lokale projecten, maar ook grote instanties zoals de CliniClowns. Wij vinden ‘goed doen’ vanzelfsprekend Hijman.

Dit zijn de goede doelen die wij steunen:
Supporter van Schoon Natuurlijk vinden wij schoon heel belangrijk! En dus zijn we Supporter van Schoon. Hoe? Door zelf de handen uit de mouwen te steken en het terrein rondom ons pand schoon te maken en houden. Kleine moeite, wel zo prettig.

Onze partners

Onze klanten en leveranciers zijn niet zomaar partijen van en aan wie wij spullen kopen en verkopen. Het gaat veel verder dan dat. Wij willen als partners samenwerken op de lange termijn. Want dat is de enige manier waarop we volledig duurzaam kunnen worden, kosten kunnen besparen en in kunnen blijven spelen op veranderende wensen van eindgebruikers. Dat lukt niet in je eentje. Daarvoor moet je in de hele keten nauw met elkaar optrekken.

Vragen of advies?

Vragen, advies of klachten?

Chat met Nigel of neem contact op via: [email protected] of 020 665 95 01.

De chat is beschikbaar van ma t/m vr van 08.00 tot 17.00 uur.