Duurzaam ondernemen

 1. Circulair
  schoonmaken

  De circulaire cyclus bestaat uit zeven pijlers.
  Klik op de pijler om te zien wat Hijman
  daarin doet.

 2. 1. Herzie en beperk

  Herzie en beperk

 3. 2. Herontwerp

  Herontwerp

 4. 3. Hergebruik

  Hergebruik

 5. 4. Reparatie
  en revisie

  Reparatie
  en revisie

 6. 5. Recycling

  Recycling

 7. 6. Herwin

  Herwin

 8. 7. Dump

  Dump

 9. 1. Herzie en beperk

 10. 2. Herontwerp

 11. 3. Hergebruik

 12. 4. Reparatie
  en revisie

 13. 5. Recycling

 14. 6. Herwin

 15. 7. Dump

Aandacht voor een schone planeet
Het leveren van goede service en producten is één ding. Maar Hijman voelt zich ook verantwoordelijk voor mens, milieu en maatschappij. We zijn met gepaste trots in het bezit van het ISO-milieucertificaat 14001-2015. Waar we ons duurzame steentje kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, doen we dat.
Duurzaam ondernemen is wat we doen: een 100% circulair proces, is de ambitie. Om dit te bereiken, werken we nauw samen met onze leveranciers en klanten. We proberen voortdurend toegevoegde waarde te bieden aan klanten en eindgebruikers. Dit doen we door:
• Met onze gecertificeerde en ecologische schoonmaakartikelen belasten we het milieu minder.
• Dankzij onze retourname en recycling produceren we minder afval.
• Door onze zuinige machines en slimme schoonmaakoplossingen gebruiken we minder grondstoffen.

Duurzaam ondernemen: hoe doen we dat praktisch?
Aandacht voor duurzaamheid begint bij jezelf. We vertellen je graag hoe we bijdragen aan een duurzame wereld:
• We gebruiken uitsluitend groene stroom
• We zorgen voor gescheiden afvalinzameling
• Onze inkoop is volledig verduurzaamt
• We schenken jaarlijks aan goede doelen
• We hanteren een diversiteitsbeleid bij het aannemen van personeel
• Ons assortiment bestaat voor ongeveer 25% uit milieuvriendelijke producten, zoals de C2C-producten (herkenbaar aan de groene H in de afbeelding van het product)
• We maken ons hard voor de duurzame inzetbaarheid van onze mensen, onder andere door trainingen aan te bieden, te zorgen voor een prettige sfeer op het werk, en ze een stem te geven.
Op gebied van duurzaamheid zijn we zeker nog niet waar we willen zijn. Nog veel meer initiatieven oppakken, en nog nauwer samenwerken met onze leveranciers en klanten heeft onze focus. Wij geloven dat we een 100% circulair proces kunnen krijgen, waarin we niets hoeven weg te gooien en elke grondstof wordt hergebruikt.

Circulair schoonmaken Een circulaire-economie: in 2050 moet het zo ver zijn. Het bedrijfsleven en de overheid werken er hard aan om dat te bereiken. Bij een circulair proces is er een gesloten cyclus van productie, gebruik en hergebruik. Elke fase is volledig duurzaam. Met andere woorden: elke grondstof, elk materiaal, wordt volledig hergebruikt zonder dat het zijn waarde verliest. Dat vraagt om een afgestemde samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker.

Goede doelen:
Hijman vindt maatschappelijke betrokkenheid zeer belangrijk. Als maatschappij dragen we verantwoordelijkheid voor mensen die onze hulp nodig hebben. Bij Hijman doen wij dat door het steunen van enkele goede doelen. Hijman doneert jaarlijks aan deze goede doelen, sommige op regelmatige basis, anderen incidenteel waar nodig.
Elk van deze goede doelen is bijzonder voor ons en dragen wij een warm hart toe. Meer weten over deze goede doelen? Klik hier om te zien welke doelen wij ondersteunen of hebben ondersteund.

 

Vragen of advies?

Vragen, advies of klachten?

Chat met Dorine of Femke. Of neem contact op via: [email protected] of 020 665 95 01.

De chat is beschikbaar van ma t/m vr van 08.00 tot 17.00 uur.